Norsk Polarinstitutt er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger.

Når og hvordan samler vi inn personopplysninger?

Hvis du bestiller foto, film, kart eller andre produkter eller på annen måte registreres som bruker av våre tjenester vil vi i Polarinstituttet registrere, behandle og lagre personopplysninger om deg. Slike persondata blir lagret på forsvarlig vis og blir kun i noen tilfeller utlevert til andre parter. Persondata vi ikke er lovpålagt å lagre, kan slettes på oppfordring.

Brukeropplysninger

Når du registrerer deg som bruker i bildearkivet eller nettbutikken eller henvender deg med andre ønsker om at vi skal utføre en tjeneste for deg, registreres navn, kontaktopplysninger og evt. ordrehistorikk. For kontaktlister til f.eks. Polar bokkafé og Fredagsforedrag brukes dataene til å sende informasjon om eller invitasjon til relevante arrangementer.

Aggregerte data (ikke identifiserbar)

Når du bruker våre nettsteder (inkludert bildearkivet uten å registrere deg som bruker) registreres aggregerte data. Den enkelte bruker kan ikke identifiseres. Vi bruker informasjonskapsler/cookies (små filer som inneholder små biter informasjon, og som lagres på din enhet via nettleseren). Når du benytter nettjenester fra Polarinstituttet anses dette som at du gir ditt samtykke til at disse kan sette informasjonskapsler. De fleste nettlesere aksepterer cookies automatisk. Du kan selv endre innstillingene i nettleseren om du ikke ønsker å akseptere bruken av disse. På nettsteder er informasjonskapslene som settes i hovedsak knyttet til besøksstatistikk og analyse for å forbedre våre nettsider. Her er noen av informasjonskapslene som benyttes:

Hvem deler vi informasjonen med?

  1. Fakturering fra Norsk Polarinstitutt skjer gjennom Direktoratet for økonomistyring (DFØ) som lagrer og oppbevarer persondata på de som kjøper varer eller tjenester fra oss.
  2. Google Analytics og Siteimprove for webstatistikk og analyse.  
  3. Silverstep brukes til å registerer salg, bestillinger og utlån av utstyr på Svalbard. Systemet eies av firmaet Intershare som håndterer og lagrer persondataene.

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting, videreformidling, begrensning eller sletting av personopplysningene som vi behandler om deg. Du kan lese mer om rettighetene hos Datatilsynet. Vi sletter normalt persondata inntil to år etter at avtalen og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Disse rettighetene begrenses som følge av lov. 

Alle henvendelser besvares så raskt som mulig, senest innen 30 dager.

Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Ta da først kontakt med vårt personvernombud via post@npolar.no eller telefon 77750500.

Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger. Dette gjør du til Datatilsynet.